Втори ден продължават консултациите с почетния председател на ДПС-Доган за формирането

...
Втори ден продължават консултациите с почетния председател на ДПС-Доган за формирането
Коментари Харесай

Втори ден: Продължават консултациите с Ахмед Доган за кандидат-депутатските листи

Втори ден не престават консултациите с почетния ръководител на " ДПС-Доган "   за образуването на кандидат-депутатските листи за идните избори. И през днешния ден той дойде в централата на Движение за права и свободи, където бе посрещнат от членове и симпатизанти на партията с възгласи и овации. 

Вчера пристигането на Ахмед Доган в централата на партията бе оповестено във Facebook страницата на Движение за права и свободи. При засилен медиен интерес почетният ръководител се обърна с молба към медиите да му дадат време, с цел да се приспособява.

Ахмед Доган или Джевдет Чакъров ще водят листата с претенденти за народни представители в Разград , сподели пред медиите през вчерашния ден Бейтула Сали от структурата на Движение за права и свободи в Самуил. 

Преди Ахмед Доган през днешния ден в централата на Движение за права и свободи в столицата дойде и съпредседателят на Движение за права и свободи Джевдет Чакъров.

Той изясни пред медиите, че и през днешния ден не престават консултациите с груповите органи на партията за образуване на кандидат-депутатските листи, с които ще вземат участие на идните избори. „ Нека да минат консултациите с всички области. Подробности ще имате “, увери Чакъров. 

Това, което ни тормози, е че на прага на предизборната акция се случват неща, които не са естествени за страна членка на Европейски Съюз, страна членка на НАТО, и страна, в която правовите правила би трябвало да бъдат в деяние и да действат обикновено за всички, сподели Джевдет Чакъров и добави, че доста места в страната се уволняват членове на Движение за права и свободи.

По-рано през днешния ден в Народното събрание на пресконференция от " ДПС–Доган " обявиха, че актовете на потребление на държавните институции за заплашване и напън стават все по-безпардонни. 

Припомняме, че членовете на Движение за права и свободи, оповестили своята преданост към почетния ръководител и създател на Движение за права и свободи Ахмед Доган напуснаха или бяха изключени от парламентарната група на Движението, в това число и съпредседателят на Движение за права и свободи Джевдет Чакъров. 

Парламентарната група остана под управлението на съпредседател на Движение за права и свободи Делян Пеевски, който дружно с Джевдет Чакъров, бяха определени за съпредседатели на последната редовна Национална конференция през февруари тази година. 

Новата формула на ръководство с двама съпредседатели на Движението бе препоръчана точно тогава от почетния ръководител Ахмед Доган. След изключването на Джевдет Чакъров се стигна и до опити за обособени регистрации в ЦИК на двете крила на Движение за права и свободи с ръководители Чакъров и Делян Пеевски. ЦИК одобри редом заявките за присъединяване в изборите на двете крила в Движение за права и свободи - на поддръжниците на Доган, и на тези на Пеевски.

От ЦИК записаха „ Движение за права и свободи – Ново начало “ с ръководител Делян Пеевски , което стана причина от крилото на " Движение за права и свободи – Доган " да обвинят Пеевски, че е откраднал марката Движение за права и свободи благодарение на Върховен административен съд. 

Преди това те поддадоха тъжба пред Върховния административен съд против решението на ЦИК да записва " ДПС-Ново начало " за идните избори.

Съдът обаче отхвърли да прегледа жалбата им. 

В ЦИК се записва „ Алианс за права и свободи “ като коалиция сред „ Земеделски национален съюз “ (ЗНС) и СБОР („ Справедлива България обединени родолюбци “), в която се чака да бъдат и листите с претенденти за народни представители на „ Движение за права и свободи – Доган “. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР